goede doel 2023 : Kika

Kinderen horen niet ziek te zijn!

Ik ben als kind veel naar het ziekenhuis geweest en weet dat dat niet de meest prettige omgeving is voor een kind. Het Princes Maxima centrum is er volledig op ingericht om het voor kinderen met kanker zo aangenaam mogelijk te maken en er wordt veel onderzoek naar kinderkanker gedaan. KiKa ondersteunt het PMC financieel en daarom voor mij een ideaal doel om me voor in te zetten. Prachtig mooi ook dat de organisatie van de Bonifatiusloop er voor heeft gekozen om mijn actie voor KiKa ook te ondersteunen. Ik ben ze hier erg dankbaar voor! (Jogchum van der Woude)

KIKA kinderkankervrij

Een gezond kind heeft wel 100 wensen. Een ziek kind maar één.

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 100%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

ik hoop in 2024 het WMM traject in Tokyo af te sluiten en daarmee dan de halve ton ruimschoots te hebben behaald

Goud voor Kika e1673088714234In 2016 ontstond, samen met sportvriend Titus, het idee om een marathon te gaan lopen. Al snel werd voor ons duidelijk dat dit de marathon van New York ging worden en als we dan toch helemaal kapot zouden gaan, dan voor een goed doel. We waren het er al snel over eens dat KiKa dat goede doel moest worden. Met dank aan onze donateurs en acties haalden we samen ruim €25.000,- op voor KiKa. Na twee jaar, in 2019, wilde ik weer een marathon voor KiKa gaan lopen. Dat moest in 2020 de marathon van Berlijn gaan worden. Door corona werd dat 2021. Na afloop van de marathon in Berlijn wist ik het zeker. Ik wilde alle WMM ( World Marathon Majors) gaan lopen voor KiKa en daarmee alleen meer dan €50.000 op gaan halen. Inmiddels heb ik de marathons van New York, Berlijn en London gelopen en staat de sponsorteller inmiddels op ruim €25.000.

In april 2023 loop in de marathon in Boston, oktober 2023 in Chicago en ik hoop in 2024 het WMM traject in Tokyo af te sluiten en daarmee dan de halve ton ruimschoots te hebben behaald. Om dat bedrag te behalen heb ik verschillende sponsoractiviteiten georganiseerd zoals een sponsorloop op de school van mijn kinderen en ook sta ik regelmatig te collecteren. Ook heb ik de steun van heel veel lokale bedrijven die als shirtsponsor betrokken zijn bij mijn acties voor KiKa. Prachtig mooi ook dat de organisatie van de Bonifatiusloop er voor heeft gekozen om mijn actie voor KiKa ook te ondersteunen. Ik ben ze hier erg dankbaar voor! Jogchum van der Woude

Kika Jogchum beer e1672253304443
Kika Jogchum
Collect Kika Jogchum