Bonifatiusloop 2022 gaat door (voorpagina Dockumer Courant 9-2-2022)

Johannes Kramer en voorzitter Jacob van der Ploeg worden ‘weggeschoten’ voor de komende Bonifatiusloop. Van links naar rechts Rogier Peters, Wouter Hoogland, Marit Anker (Stichting Ik ben Wil) Johannes Kramer, Henk Baas, Edwin Dijkstra, Jacob van der Ploeg en Tsjip van der Meij.
Foto Bote Sape Schoorstra

Dokkum De openingshandeling van de start van de inschrijving voor de Bonifatiusloop 2022 is vrijdag verricht door burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân samen met de organisatie van de Bonifatiusloop bij de Bonifatiuskapel. Hardlopers en wandelaars kunnen zich inschrijven voor de 20-ste editie die plaatsvindt op zaterdag 21 mei. Voor de 12-de editie van de Sionsbergwandeltocht tijdens de Bonifatiusloop Dokkum zijn er dit jaar vier wandelafstanden uitgezet: 35 km, 25 km, 10 km en een route van 5 km. Voor de kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de basisscholen is er de LopenmetHugo Kidsrun bij de Bonifatiuskapel. Kinderen kunnen dan rennen voor het goede doel. Deze keer zal het inschrijfbedrag grotendeels ten goede komen aan Jeugd Sport- en Cultuur Fonds Noord Oost Friesland.

,,Wij als bestuur en organisatie kunnen niet wachten en hebben er ontzettend veel zin in om na 2 jaar afwezigheid alle deelnemers en publiek hopelijk weer te mogen begroeten op zaterdag 21 mei bij de Bonifatiuskapel in Dokkum’’, vertelt Jacob van der Ploeg, voorzitter van Stichting Sportevenementen Noordoost-Friesland, de organisator achter Bonifatiusloop Dokkum. ,,Wij zijn er klaar voor om de deelnemers na lange tijd weer eens een geweldige wandel- of hardloopervaring te geven.’’

De inschrijving voor deze 20-ste Bonifatiusloop Dokkum verloopt via www.bonifatiusloop.nl. Kijk hiervoor op de inschrijfpagina van deze website. Bij de inschrijving kunnen deelnemers dit jaar een donatie doen aan 2 goede doelen, namelijk aan Stichting Ik ben Wil en het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland.

(Bron: krant.nieuwedockumercourant.nl 9-2-2022)

Deel dit bericht

';
Dokkum-Bonifatiusloop-Hardlopen-Wandelen-Kidsrun-2022

Ontvang een inschrijf-alert!

Wil jij als eerste een bericht krijgen wanneer de inschrijving van de Bonifatiusloop Dokkum open gaat? Schrijf je dan nu in via onderstaand formulier dan ben je zeker van een startbewijs!

Blijf op de hoogte

Je e-mail wordt gebruikt om je nieuws berichten en updates te sturen. Je kunt op ieder moment uitschrijven via de link in onze e-mails.