LOPEN met Hugo

kidsrun

LOPEN met Hugo Kidsrun

Ook in 2023 staat er tijdens Bonifatiusloop Dokkum voor de kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de basisscholen een prachtige belevenis op de hardloopkalender. Op zaterdag 22 april klinkt het startschot van de LOPENmetHUGO Kidsrun bij de Bonifatiuskapel.

Honderden enthousiaste kinderen zullen dan weer rennen voor het goede doel. Ook deze keer zal het inschrijfbedrag grotendeels ten goede komen aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord Oost Friesland.

Alle kids krijgen na afloop van de LOPENmetHUGO Kidsrun naast het bestelde
t-shirt een mooie medaille en een gezonde versnapering. (gratis) 

praktische informatie 2023 editie

(Onder voorbehoud)

 • 12.45 uur: groep 7 en 8 lopen 1500 meter, 3 rondes van 500 meter
 • 13.00 uur: groep 4, 5 en 6 lopen 1000 meter, 2 rondes van 500 meter
 • 13.15 uur: groep 1, 2 en 3 lopen 500 meter, 1 ronde van 500 meter
 • Startschot   Het startschot wordt ook dit jaar weer gegeven door iemand die iets bijzonders heeft gedaan op sportgebied of voor de Bonifatiusloop zelf. Vorig jaar was dat Dennis Veenker, trots lid en deelnemer van het Nederlands Bobsleeteam namens Team NL van de laatste Olympische Spelen in Beijing in China.
 • Inschrijven voor deze editie van de LOPENmetHUGO Kidsrun is mogelijk. 
 • Online inschrijven kan vanaf zaterdag 7 januari 2023. Kijk hiervoor op de inschrijfpagina
 • Kom in je loopkleren naar de Kidsrun, er is namelijk niet zoveel ruimte om je te verkleden. Het is handiger om dit thuis te doen.

Voor alle deelnemers van de kidsrun is er een gratis t-shirt (mits deze is besteld en de maat is opgeven bij inschrijving) en een medaille. (na afloop)

Je wordt begeleid tijdens het lopen, de organisatie zorgt ervoor dat alle runs goed verlopen. Je ouders kunnen je vanaf de zijlijn aanmoedigen.

Als zij ook willen hardlopen, dan kunnen ze dat tijdens de ‘grote’ loop doen…maar niet bij de Kidsrun! Ze mogen dus niet met je meelopen. De organisatie zorgt voor begeleidende lopers tijden de loop.

 • Vraag vriendjes en vriendinnetjes die niet meelopen om je aan te moedigen; spandoeken en lawaaimakers zijn van harte welkom!
 • De start en de finish van de Kidsrun zijn net als bij de “grote” wedstrijd bij de Bonifatiuskapel in Dokkum.

staat je antwoord er niet bij?

Afstanden & Parcours

De kidsrun wordt verdeeld in 3 groepen met een bijbehorende afstanden. Alle routes zijn op het terrein van de Bonifatiusbron. Het terrein is veilig afgesloten speciaal voor de kidsrun. De starttijden en afstanden kun je hieronder vinden:

 • 12.45 uur: groep 7 en 8 lopen 1500 meter, 3 rondes van 500 meter
 • 13.00 uur: groep 4, 5 en 6 lopen 1000 meter, 2 rondes van 500 meter
 • 13.15 uur: groep 1, 2 en 3 lopen 500 meter, 1 ronde van 500 meter

 

Meteen
inschrijven?

Blijf op de hoogte
via onze nieuwsbrief

Veelgestelde
vragen

...en antwoorden

verantwoord Hardlopen & Wandelen

Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen veilig kan deelnemen aan ons evenement. Lees hier wat we doen om dit mogelijk te maken.