sionsberg

Wandelen

Sionsberg Wandelen

De 14e editie van de Sionsberg Wandeltocht

Voor de 14e editie van de Sionsberg-wandeltocht die tijdens de Bonifatiusloop Dokkum wordt gehouden , zijn er  5 fraaie gevarieerde wandelafstanden uitgezet. Routes van  5 km , 10 km , 15 km , 25 km en een route van 35 km.

De wandelaars starten als vanouds vanuit de Bonifatiuskapel. Hier krijgt men ook de startkaart en de beschreven route uitgereikt. De finish is in het restaurant van Sionsberg Dokkum, waar u als deelnemer een fraaie herinnering ontvangt.

Na een paar jaar routes te hebben uitgezet , in het Friese terpengebied is er deze editie gekozen voor het noordelijke Friese Wouden coulisselandschap. De wandelingen zijn globaal tussen Dokkum en Feanwâlden uitgezet.

Deelnemers die meedoen aan zowel de kortere als langere afstanden lopen over – voor sommige wandelaars – onbekende wandelpaden. Voor de deelnemers die kiezen voor de langere afstanden gaan de routes verder door de noordelijke Friese Wouden.

Hier liggen de zandgronden met coulisselandschappen, waarin houtwallen en elzensingels het landschap een intiem en bosrijk karakter geven met daarin het prachtige natuurgebied ‘De Houtwielen’.

Op diverse plaatsen langs de routes zijn toiletvoorzieningen en stempelposten ingericht.

Dankzij medewerking van het openluchtmuseum “De Sûkerei” , Doarpshûs de Pipegael , Restauratie “De Ferbining” en Sportkantine Broeksterboys zijn alle wandelaars welkom. En kan men op deze locaties (op eigen kosten) iets kan nuttigen.

Wij wensen alle deelnemers alvast een prettige wandeling toe!

Geniet van de omgeving en het coulisselandschap en zie met eigen ogen wat Noordoost Friesland aan ‘wandel’ natuur te bieden heeft!

2019 04 06 Dokkum Bonifatiusloop 9 1

praktische informatie

De starttijden van de verschillende wandelafstanden zijn als volgt:

  • 8.30 uur tot 9.00 uur  start 25 en 35 km
  • 10.00 uur tot 11.00 uur, start 5, 10 en 15 km

(Voor)inschrijven

Online inschrijven is mogelijk tot en met 19 april 2024. Je ontvangt automatisch een bevestigingsmail wanneer je je mailadres correct hebt ingevuld. Print de bevestigingsmail uit en neem deze mee op 20 april Het is het bewijs van deelname. Het verschuldigde bedrag wordt door ons automatisch geïncasseerd. Het inschrijfgeld bij online voor-inschrijven is €7,- (5 en 10 km)  €9,- (15-25-35km)

Op de dag zelf

Je kunt je ook nog inschrijven op dag zelf zaterdag 20 april in de Bonifatiuskapel. Inschrijfgeld bedraagt dan €9,- (5+10km) en €10, (15-25-35km)

Hierna kun je eventueel in de kapel om kleden. Houd er rekening mee dat het dan druk kan zijn.

Ja, dat klopt! Sinds een aantal jaren zijn de start en finish niet meer op dezelfde locatie.

De finish is bij de Sionsberg. In het restaurant van de Sionsberg kan een ieder bijkomen en genieten van een heerlijk bakje koffie.

Voor de deelnemers is er bij de start/finish een verzorgingspost. Op het parcours zijn verzorgingsposten aanwezig. Bij de verzorgingsposten zijn (mobiele) toiletten aanwezig. Bij de start en finish en op het parcours is EHBO aanwezig.

De verzorgingsposten onderweg zijn zo veel mogelijk gelijkmatig verdeeld over de routes.

Iedere deelnemer ontvangt na afloop een unieke herinnering

Toiletten

Bij start en finish zijn voldoende mobiele toiletten aanwezig. In de kapel zijn geen toiletten opengesteld. Wildplassen rond de startlocatie is uiteraard niet toegestaan. 

Afval

Afval natuurlijk in de daarvoor bestemde afvalbakken.

Deelnemers voor het hardlopen die met de auto komen, kunnen parkeren bij Tolhuisbad, Tolhuispark 2 te Dokkum (9103SN). Vanaf het Tolhuisbad  is het nog 500 meter naar de start bij de Bonifatiuskapel. Je loopt over de Woudweg richting centrum.

Deelnemers voor de Sionsberg-wandeltocht kunnen beter de auto parkeren bij het ziekenhuis De Sionsberg Birdaarderstraatweg 70, 9101DC. Hier is tevens de finish. Vanaf de Sionsberg is het nog 500 meter naar de start bij de Bonifatiuskapel. Je loopt over de Birdaarderstraatweg richting het centrum

Deelnemers die met het openbaar vervoer (bus) komen, kunnen uitstappen bij de halte politiebureau. Je loopt langs het politiebureau en gaat bij de eerste rotonde rechtdoor. Na enkele minuten is aan je rechterhand is het Tolhuisbad. Hier kun je omkleden en douchen.

De sluitingstijd bij de Sionsberg voor de wandelaars op zaterdag 20 april 2024 is 16:30 uur.

staat je antwoord er niet bij?

Wandeltocht e1672397670573

Afstanden & Parcours

Afstanden

De wandeltocht kent dit jaar maar liefst 5 afstanden: 5 km, 10 km, 15km, 25 km en 35 km (Werkelijke afstanden kunnen iets afwijken)

Parcours

Via onderstaande linkjes kun je de routes van dit jaar bekijken op RunnerMaps:

Route 5km

Route 10 km

Route 15 km

Route 25 km

Route 35 km

Inschrijven 2024

Kan vanaf woensdag
20 december 2024 om 12:00 uur

verantwoord Hardlopen & Wandelen

Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen veilig kan deelnemen aan ons evenement. Lees hier wat we doen om dit mogelijk te maken.

IMG 7757 1024x683 1