sionsberg

Wandelen

Sionsberg Wandelen

De 14e editie van de Sionsberg Wandeltocht

Voor de 14e editie van de Sionsbergwandeltocht tijdens de Bonifatiusloop Dokkum worden er weer waarschijnlijk weer 4 wandelafstanden uitgezet. Namelijk een route van 35 km , 25 km , ca 10 km en een route van 5 km.

Er wordt nog gewerkt aan de routes van 2023. Kijk bij ‘praktische informatie’ voor aanvullende informatie over starttijden, afstanden, parcours enzovoort. 

De wandelaars starten als vanouds vanuit de Bonifatiuskapel. Hier krijgt men ook de startkaart en de beschreven route uitgereikt. De finish is in het restaurant van Sionsberg Dokkum, waar u als deelnemer een fraaie herinnering ontvangt.

Bijna alle deelnemers lopen ook dit jaar weer over – voor sommige wandelaars onbekende – historische wandelpaden.

Geniet van de omgeving en het open landschap en zie met eigen ogen wat Noordoost Friesland aan ‘wandel’ natuur te bieden heeft!

Wij wensen alle deelnemers alvast een prettige wandeling toe!

2019 04 06 Dokkum Bonifatiusloop 9 1

praktische informatie

De starttijden van de verschillende wandelafstanden zijn als volgt:

  • 8.00  –  8.30  start 35 km
  • 9.00   –  9.30  start 25 km
  • 10.30  – 11.00 start 10 km
  • 11.30 –   12.00 start 5 km

(Voor)inschrijven

Online inschrijven is mogelijk tot en met 20 april 2023 Je ontvangt automatisch een bevestigingsmail wanneer je je mailadres correct hebt ingevuld. Print de bevestigingsmail uit en neem deze mee op 22 april Het is het bewijs van deelname. Het verschuldigde bedrag wordt door ons automatisch geïncasseerd. Het inschrijfgeld bij online inschrijven bedraagt € 8,00 voor alle afstanden. 

Op de dag zelf

Je kunt je ook nog inschrijven op dag zelf  zaterdag 22 april vanaf 7.30 uur in de witte tent rechts bij de ingang van het Bonifatiuspark inschrijfgeld bedraagt dan € 9,00

Hierna kun je doorlopen om je eventueel in de kapel om te kleden. Houd er rekening mee dat het dan druk kan zijn.

Ja, dat klopt! Sinds een aantal jaren zijn de start en finish niet meer op dezelfde locatie.

De finish is bij de Sionsberg. In het restaurant van de Sionsberg kan een ieder bijkomen en genieten van een heerlijk bakje koffie.

Voor de deelnemers is er bij de start/finish een verzorgingspost. Op het parcours zijn verzorgingsposten aanwezig. Bij de verzorgingsposten zijn (mobiele) toiletten aanwezig. Bij de start en finish en op het parcours is EHBO aanwezig.

De verzorgingsposten onderweg zijn zo veel mogelijk gelijkmatig verdeeld over de routes.

Iedere deelnemer ontvangt na afloop een unieke herinnering

Toiletten

Bij start en finish zijn voldoende mobiele toiletten aanwezig. In de kapel zijn geen toiletten opengesteld. Wildplassen rond de startlocatie is uiteraard niet toegestaan. 

Afval

Afval natuurlijk in de daarvoor bestemde afvalbakken.

Deelnemers voor het hardlopen die met de auto komen, kunnen parkeren bij Tolhuisbad, Tolhuispark 2 te Dokkum (9103SN). Vanaf het Tolhuisbad  is het nog 500 meter naar de start bij de Bonifatiuskapel. Je loopt over de Woudweg richting centrum.

Deelnemers voor de Sionsberg-wandeltocht kunnen beter de auto parkeren bij het ziekenhuis De Sionsberg Birdaarderstraatweg 70, 9101DC. Hier is tevens de finish. Vanaf de Sionsberg is het nog 500 meter naar de start bij de Bonifatiuskapel. Je loopt over de Birdaarderstraatweg richting het centrum

Deelnemers die met het openbaar vervoer (bus) komen, kunnen uitstappen bij de halte politiebureau. Je loopt langs het politiebureau en gaat bij de eerste rotonde rechtdoor. Na enkele minuten is aan je rechterhand is het Tolhuisbad. Hier kun je omkleden en douchen.

De sluitingstijd bij de Sionsberg voor de wandelaars op zaterdag 22 april 2023.

staat je antwoord er niet bij?

Wandeltocht e1672397670573

Afstanden & Parcours

Afstanden

De wandeltocht kent 4 afstanden: 5 km, 10 km, 25 km en 35 km (Werkelijke afstanden kunnen iets afwijken)

Parcours

De routes van de 4 afstanden wordt nog aan gewerkt maar zullen uiteraard weer langs de mooiste plekjes van Noordoost Friesland gaan. Hou de berichtgeving op onze Social Media in de gaten of meldt je aan voor de onze nieuwsbrief. (onderaan deze pagina)

Wanneer
Inschrijven?

Blijf op de hoogte
via onze nieuwsbrief

verantwoord Hardlopen & Wandelen

Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen veilig kan deelnemen aan ons evenement. Lees hier wat we doen om dit mogelijk te maken.

IMG 7757 1024x683 1