Ieder kind moet kunnen meedoen, het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân helpt!

De Bonifatiusloop ondersteund onder andere het goede doel Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân via de LOPENmetHUGO kidsrun. Hieronder kun je lezen wat dit fonds zoal doet, voor wie ze er zijn en hoe je als organisatie bij hun kunt aansluiten.


Wij zijn het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân. In heel Fryslân helpen we gezinnen die geldzorgen hebben. Ieder kind moet en mag meedoen. Daar maken we ons elke dag sterk voor! Dit doen we samen met clubs, leerkrachten, buurtsportcoaches, vrijwilligers, ambassadeurs en anderen in het hele land. Samen komen we verder.

In 2021 konden dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur 2.607 kinderen in Friesland meedoen aan sport en/ of cultuur. Elk kind dat we dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân helpen is een mijlpaal. Door de goede samenwerking met gemeenten, sponsoren, Leergeld en andere betrokken organisaties kunnen wij de kosten voor deelname aan een sport- of cultuurclub voor deze kinderen betalen. Ieder jaar opnieuw, net zolang als dat echt nodig is.

Bijgaand vindt u onze resultaten in de factsheet over het jaar 2021.

Sluit ook aan!

We willen in 2022 nog veel meer kinderen en jongeren mee laten doen. Daarvoor hebben we ook uw hulp nodig. Dus vragen we aan u: sluit ook aan en help mee!

Dat kan als volgt:

  • Kent u gezinnen met weinig geld? Attendeer hen dan op het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
  • Werkt u met kinderen? Word intermediair en meld een of meerdere gezinnen bij ons aan.
  • Heeft u een groot hart voor sport en cultuur? Ook dan kunnen we uw hulp goed gebruiken. Laat iedereen weten dat wij er zijn. Hang posters op in uw club, start een actie of doe een donatie!

Ieder kind moet kunnen meedoen. Samen komen we verder!

Zet u zich in om meer kinderen te bereiken die een beroep kunnen doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Zoals het ophangen van posters of flyers uit te delen? Of een actie opzetten om deze kinderen te helpen? Of wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze coördinator Rainer de Groot via:

E-mail: rainer.friesland@jeugdfondssportencultuur.nl

Telefoon: 06 – 30 34 72 49

Deel dit bericht

';
Dokkum-Bonifatiusloop-Hardlopen-Wandelen-Kidsrun-2022

Ontvang een inschrijf-alert!

Wil jij als eerste een bericht krijgen wanneer de inschrijving van de Bonifatiusloop Dokkum open gaat? Schrijf je dan nu in via onderstaand formulier dan ben je zeker van een startbewijs!

Blijf op de hoogte

Je e-mail wordt gebruikt om je nieuws berichten en updates te sturen. Je kunt op ieder moment uitschrijven via de link in onze e-mails.