Ieder kind moet kunnen meedoen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân helpt!

Wij zijn het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân. In heel Fryslân helpen we gezinnen die geldzorgen hebben. Ieder kind moet en mag meedoen. Daar maken we ons elke dag sterk voor! Dit doen we samen met sport-  en cultuurclubs, leerkrachten, buurtsportcoaches, vrijwilligers, ambassadeurs, Leergeld en vele anderen in het hele land.

 

In 2023 vonden 3.211 kinderen en jongeren via het Jeugdfonds de weg naar de voetbalclub, dansschool, judoles, muziekles en kickboksschool. Armoede is in ons welvarende land een structureel en hardnekkig probleem. Volgens het CPB groeide in 2023 6,2% van de kinderen op in armoede. Dat zijn gemiddeld 2 à 3 kinderen in iedere klas.

 

Om deze kinderen te helpen werken we samen met honderden intermediairs die betrokken zijn bij gezinnen met geldzorgen. Zij signaleren of een gezin onze hulp kan gebruiken, gaan in gesprek en kunnen een aanvraag bij ons doen. Ook steeds meer ouders vinden zelf de weg naar onze hulp. Elk kind dat we dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân helpen telt mee. Meedoen is ook van groot belang voor het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en de sociale emotionele ontwikkeling. Dat gun je toch ieder kind?

 

Door particuliere giften en de goede samenwerking met gemeenten, sponsoren, Leergeld en andere betrokken organisaties kunnen wij de kosten voor deelname aan een sport- of cultuurclub voor deze kinderen betalen. Ieder jaar opnieuw, net zolang als dat echt nodig is. We spreken graag, namens alle kinderen, die nu ook kunnen meedoen, onze oprechte dank uit aan iedereen die ons helpt om dit doel te bereiken. Fijn dat jullie er zijn!

jeugdfonds logo