Start online inschrijving Bonifatiusloop Dokkum 7 januari 2023

Persbericht

Vanaf zaterdag 7 januari 2023 vanaf 12.00 uur opent de inschrijving voor de 21e Bonifatiusloop Dokkum.Hardlopers en wandelaars kunnen zich vanaf dat tijdstip inschrijven voor de 21e editie op zaterdag 22 april 2023.Na de vorige editie op zaterdag 22 mei vindt het evenement nu 4 weken eerder plaats vanuit de Bonifatiuskapel.

Intersport Dokkum – Drachten en Lopen met Hugo nieuwe sponsoren hardloopafstanden

De organisatie heeft in Intersport Dokkum-Drachten en Lopen met Hugo twee nieuwe hoofdsponsoren gevonden voor alle hardloopafstanden. Voor elke hardloper is er altijd een passende en uitdagende afstand. Ga je voor de 5 kilometer, de 10 kilometer of de halve marathon? Welke route je ook kiest, je kunt genieten van alles wat dit loopevenement in onze streek zo bijzonder maakt: de omgeving van de mooie historische stad Dokkum met zijn molens, bolwerken en een blik op het keerpunt van de schaats Elfstedentocht. Of met de halve marathon Dokkum uit lopen langs het Dokkumer Grutdjip richting Ee en weer terug naar Dokkum via de Hogedijken, Tolhuispark en na het Damwâldsterreedsje komt de finish dan weer in zicht.

13e editie Sionsberg wandeltocht

Voor de 13e editie van de Sionsberg wandeltocht tijdens de Bonifatiusloop Dokkum zijn er dit jaar weer vier wandel-afstanden en vernieuwde routes uitgezet. Namelijk een route van 35 km, 25 km, 10 km en een route van 5 km.De wandelaars starten als vanouds vanuit de Bonifatiuskapel. Hier krijgt men ook de startkaart en de beschreven route uitgereikt. De wandelaars kunnen genieten van de omgeving en het open landschap en zien met eigen ogenwat Noordoost Friesland aan ‘wandel’ natuur te bieden heeft! Bijna alle deelnemers lopen ook dit jaar weer over -voor sommige wandelaars – onbekende historische wandelpaden. De finish is in het restaurant van Sionsberg Dokkum,waar men als deelnemer een fraaie herinnering ontvangt.

Lopen met Hugo Kidsrun

Op zaterdag 22 april klinkt het startschot van de Lopen met Hugo Kidsrun bij de Bonifatiuskapel. Honderden enthousiaste kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de basisscholen zullen dan weer rennen voor het goede doel. Deze keer zal het inschrijfbedrag grotendeels ten goede komen aan Jeugd Sport- en Cultuur Fonds Noord Oost Friesland. Alle kidskrijgen na afloop van de LOPENmetHUGO Kidsrun naast het t-shirt een mooie medaille. Doneren kan bij deinschrijving van 1 van de hardloop- of wandelafstanden.

Lopen voor KiKa 

Het andere goede doel voor de editie van 2023 is KIKA kinderkankervrij. Jogchem van der Woude heeft dit initiatief voor deze actie naar de Bonifatiusloop 2023 toe genomen om geld in te zamelen voor Kika en het Prinses Maxima Centrum om het voor kinderen met kanker zo aangenaam mogelijk te maken en er wordt veel onderzoek naar kinderkanker gedaan met als doel: meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Prachtig mooi ook dat de organisatie van de Bonifatiusloop er voor heeft gekozen om mijn actie voor KiKa ook te ondersteunen door deelnemers de mogelijkheid te bieden een donatie te doen bij de inschrijving van de Bonifatiusloop.

We mogen weer

”Wij als bestuur en organisatie kunnen niet wachten en hebben er ontzettend veel zin in om na de succesvolle editie van 2022 alle deelnemers en publiek weer te mogen begroeten op zaterdag 22 april bij de Bonifatiuskapel in Dokkum” vertelt Jacob van der Ploeg, voorzitter van Stichting Sportevenementen Noordoost-Friesland, de organisator achter Bonifatiusloop Dokkum. ‘Wij zijn er klaar voor om alle deelnemers weer een geweldige wandel- of hardloopervaring te geven.

Online inschrijven

De online inschrijving voor deze 21e editie Bonifatiusloop Dokkum verloopt via www.bonifatiusloop.nl.Kijk hiervoor op de inschrijfpagina van deze website. De online inschrijving is vanaf zaterdag 7 januari 2023 vanaf 12.00 uur geopend. Bij de inschrijving kunnen deelnemers dit jaar een donatie doen aan 2 goede doelen, namelijk aanhet Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland en Stichting KiKa.

Deel dit bericht

';
Dokkum-Bonifatiusloop-Hardlopen-Wandelen-Kidsrun-2022

Ontvang een inschrijf-alert!

Wil jij als eerste een bericht krijgen wanneer de inschrijving van de Bonifatiusloop Dokkum open gaat? Schrijf je dan nu in via onderstaand formulier dan ben je zeker van een startbewijs!

Blijf op de hoogte

Je e-mail wordt gebruikt om je nieuws berichten en updates te sturen. Je kunt op ieder moment uitschrijven via de link in onze e-mails.